Fylld kycklingfilé med tomat- och spenathavre

Soltorkad tomat är så galet gott, och tillsammans med spenat och vitlök så är det himmelriket. Dessutom en baconlindad kycklingfilé med soltorkad tomat och Philadelphiaost med örter och vitlök... Mmmmm!
 
Du behöver för 4 portioner:
4 kycklingfiléer
4-8 soltorkade tomater (beroende på hur stora de är)
4 tsk Philadelphiaost med vitlök och örter eller liknande ost
allroundkrydda (gärna ekologisk)
1-2 pkt bacon (beroende på hur mycket bacon du vill ha)
 
Så här gör du:
Skär en ficka i hela filén och stoppa in soltorkad tomat och ost. Krydda och linda bacon runt. Lägg i en smord form och in i ugnen på 175 grader i ca 1/2 timme tills filén är genomstekt. Filéerna är ju olika tjocka, så håll koll.
 
För tomat- och spenathavren behövs:
mathavre för 4 portioner
vatten
1/2 pkt fryst spenat (gärna bladspenat)
1 stor vitlöksklyfta
ca 10 soltorkade tomater
10-15 körsbärstomater i halvor
salt och peppar
 
Koka mathavren i saltat vatten enligt instruktioner på paketet. Tina spenaten. Smält lite smör i en stekpanna och lägg ner spenaten, hackad vitlök, strimlad soltorkad tomat och körsbärstomaterna. Fräs ihop en stund och krydda med salt och peppar. Lägg ner den kokta mathavren och blanda ihop väl.
 
Servera gärna med någon grönsak. Jag tog krispiga sockerärtor till. Jättegott!
 
 
 

Jag älskar svarta oliver, och tog några till kycklilngen. Dessutom strödde jag lite saltade sesamfrön över. Jag hade helt velat ha rostade pinjekärnor, men hade inga kvar. :(
Lämna kommentar publicerat i GI, Kyckling;
Taggar: Baconlindad kycklingfilé, Mathavre, Soltorkad tomat, Spenat