Vitaminkick att starta dagen med

Idag är jag hemma och mår kymigt och ha en sjudundrande huvudvärk. Inte kul alls, men dessvärre väntat eftersom det börjar bli mycket nu. Jobbet är ganska ok, men det är dels dotterns stundent som hägrar, sedan min uppsats och så dessemellan allt annat som ska göras såhär i slutet av vårterminen. Vi ska på två studentfester till, sedan är det sonens avslutning, och det är afterwork för både mig och maken, det är dotterns gymnasiearbetesframträdande, bokreleaser (en idag, Simonas, som jag inte tror jag kan gå på, och en imorgon, Annelis, sedan stundar dotterns bokrelease för deras engelskaprojekt), det är barnkalas, andra kalas och och och... Puuuh! Det ska bli skönt med sommarlov i år kan jag säga.
 
För att mota förkylnings-Olle i grind så gjorde jag en härlig vitaminbomb imorse som smakar friskt och härligt och ger massor med a- och c-vitaminer bland annat. Inga pp ger den heller, så det är bara att köra på.
 
 
För ett stort glas:
1 liten morot (alt. ½ stor)
1 apelsin
1 äpple
5 jordgubbar
1-2 cm riven ingefära
kolsyrat vatten
 
Gör så här:
Skala moroten och äpplet och riv fint. Skala apelsinen med en kniv så du får bort de yttre hinnorna, och skär dem sedan i mindre bitar (ta bort kärnorna om det finns några). Skala ingefäran och riv fint. Skölj och snoppa jordgubbarna. Lägg allt i en bunke med höga kanter och mixa med stavmixer. Späd med kolsyrat vatten tills du får önskad konsistens. Vill du bara ha själva juicen, sila bort allt fruktkött (men kasta inte bort det! Ät upp det istället, det är massor med nyttiga fibrer i den där geggan!). 
 
Ät ett par grova smörgåsar till, och du har en ljuvlig start på dagen!
 
 
Jag tog 2 Wasa fiberbalance med lätt-Philadelphiaost och skinka. Skivad tomat på och så lite Herbamare och nymalen svartpeppar. Så sjukt gott! 4 pp för hela måltiden.