Lövbiffsgryta med senap och syltlök

Det här är en gryta som jag skulle kunna leva på. Det är så otroligt gott. Lite sötsyrligt sådär, och senap som krydda i mat är SÅ underskattat. Pröva gärna och bli frälst du med. Om man kör strikt LCHF får man ta senap utan socker och utesluta syltlöken. Jag brukar ha Slotts franska senap som är osötad men smakar som vanlig senap.
 
Det här behövs för 4 portioner:
400 g lövbiff
1 stor gul lök
smör att steka i
1 buljongtärning
vatten
1 msk soja
2-3 msk senap (smaka av hur mycket du vill ha)
salt och peppar
2 dl crème fraiche
1 dl syltlök
 
Så här gör du:
Strimla lövbiffen och fräs i smör. Lägg köttet åt sidan och fräs den hackade löken i smör tills den blir lite glansig. Lägg ihop allt i en gryta. Häll på vatten tills det nästa täcker köttet och lägg ner en buljongtärning, soja och senap och låt det koka upp. Låt småputtra i ca 15 minuter. Lägg ner crème fraiche och syltlöken och låt det bli varmt. Smaka av med salt, peppar och ev. mer senap.
 
Servera med matvete, bulgur, quinoa eller liknande, och en god sallad. Jag tog en halv avocado och några körsbärstomater. Mums.