Glutenfri tacopaj
Vi hade kvar lite tacofärs sedan tacomiddagen i lördags, så då gjorde jag en tacopaj idag. Älskar paj, och tacopaj är ju hur gott som helst. Testade att göra det HÄR pajskalet, och det blev riktigt bra. Jag är rätt kräsen vad gäller pajskal, men det här var faktiskt helt ok. En positiv överraskning måste jag säga.

Pajskal till en lite större pajform:
4 dl mandelmjöl
1 dl skalade sesamfrön
50 g smör
2 ägg
1,5 msk fiberhusk
1 tsk salt
Fyllning:
200 g tacofärs
100 g smakrik riven ost (jag hade riven Västerbottenost)
Äggstanning:
3 ägg
2,5 dl grädde
salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
Mixa sesamfröna och lägg ner mandemjölet och mixa lite till. Lägg ner resten av ingredienserna och mixa ihop till en slät deg. Tryck ut i en smord form och nagga pajskalet. Låt vila en stund i kyl. Grädda sedan pajskalet i 175 grader ca 7-8 minuter. Ta ut och lägg på fyllning och äggstanning och lägg in i ugnen igen. Grädda tills äggstanningen stannat och pajen fått fin färg.
Servera med en god sallad, tacosås och guacamole.
Innehåller mjölk och ägg. Vill man göra mjölkfri: använd mjölkfritt smör och grädde och skippa osten. Jag gjorde pajen på laktosfritt smör och laktosfri grädde eftersom jag hade kvar sedan förra helgen då min syster var här (som äter laktos- och glutenfritt).


Det var suuuuupergott så vi åt massor! Nästan lite för mycket...
Det där måste jag testa. :-) Fast jag undrar om jag inte byter ut hälften av mandelmjölet mot sojamjöl. Har lite svårt för konsistensen och smaken när det blir för mycket mandel