Kasslersås med ost
Det här är bland det godaste jag vet. Ost- och skinksås, potatis och blomkål/broccoli. Nu hade vi ingen skinka hemma så det fick bli kassler istället och det går ju lika bra det.

Sorry för kackig bild. Ser att blomkålen ser helt missfärgad ut ... Haha.
Du behöver för 4 port:
300 g kassler eller rökt skinka
1 msk smör/olja
½ dl dinkelmjöl
5 dl mjölk
salt och peppar
en knivsudd muskotnöt
1 dl riven parmesan (ta färsk - det är godast smak)
Gör så här:
Tärna kasslern/skinkan och fräs dem i en blandning av smör och olja. Strö över mjölet och blanda med den frästa skinkan. Häll över mjölken och vispa tills det är klumpfritt. Låt koka upp, sänk värmen och låt det puttra några minuter under ständig omrörning. Smaka av med salt, peppar och en knivsudd muskotnöt. Blanda ner osten och låt den smälta ner i såsen.
Servera med kokt potatis och lättkokt blomkål/broccoli. Mums! Längtar till min matlåda imorgon.