Morotspannkakor

Idag när jag kom hem så skulle maken fixa middagen. Han messade att han skulle göra Morotspannkakor och jag undrade om han fått solsting eller något. Det lät mystiskt, men när vi smakade dem så var de mycket godare än jag trodde.Sonen var måttligt imponerad, men jag sade att det här ska vi göra om men då med lite bacon till eller kanske som en ugnspannkaka. Det kändes mycket nyttigare med rivna morötter i smeten, och pankisarna fick en god sötma och en fin gul-orange färg.
 
De här pannkakorna är gjorda på dinkelmjöl, så vill man inte äta mjöl så kan man egentligen ta och riva ner lite morötter i sitt favoritrecept för pannkakor. Sätt också till något extra ägg. Det är gott.
 
 
För 4 port:
2 dl dinkelmjöl (ta gärna hälften fullkornsdinkelmjöl för extra fibrer)
4 rivna morötter (ca 200 g)
½ tsk salt
4 dl valfri mjölk
4 ägg
 
Gör så här:
Lägg mjölet i en bunke. Häll i hälften av mjölken och vispa tills det blir klumpfritt. Lägg i salt, ägg och resten av mjölken och vispa till en slät smet. Lägg ner morötterna och låt gärna smeten stå och svälla ett bra tag (upp till en halvtimme är bra, fast vi lät den stå 10 minuter och det gick bra det med). Stek tunna pannkakor i smör eller olja och servera med valfri sylt. Vi vuxna tog lättsockrad lingonsylt, men sonen tog jordgubb.