Bovetegröt med snabbgjord raw jordgubbssylt

Idag blev det en ny smakupplevelse till frukost. Gröt på boveteflingor. Smaken på själva gröten var sisådär om jag ska vara ärlig, men jag tror det är en vanesak för jag förväntade mig att det skulle smaka som havregrynsgröt. Men med lite goda tillbehör så slank den ner utan problem. 
 
Det här behövs för 1 portion:
1 dl boveteflingor
2,5 dl vatten
salt efter smak
 
Lägg i kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och koka på svag värme tills gröten är klar. Rör om hela tiden så det inte bränns.
 
Snabbgjord raw jordgubbssylt
1 dl jordgubbar
1 tsk agavesirap
Tina jordgubbarna om de är frysta. Mosa ihop dem eller kör i mixer. Häll över lite agavesirap och blanda ihop. 
 

Jag serverade min bovetegröt med en rejäl klick mandelsmör, en skivad banan och lite av jordgubbssylten ovan. Om man vill kan man ha valfri mjölk till gröten, men jag tycker inte om det så jag hoppade mjölken.