Enkel och god födelsedagstårta LCHF-style

Idag har vi haft fullt upp hela dagen. Min syster med familj var här och vi firade alla barn som fyllt år sista tiden, och de åkte hem för typ 2 timmar sedan. efter det satt dottern och jag och kollade på Downton Abbey och nu har vi just gjort klart godispåsar tilll morgondagens barnkalas för sonen. Jag tog nästan inga kort för ovanlighetens skull, så det blir bara ett suddigt foto på den fantastiskt goda LCHF-tårtan jag brukar göra som jag hittade i en LCHF-bilaga från Expressen för något år sedan. Björn Ferrys favorittårta tror jag den heter. Och den är sjukt god.
 

Du behöver för en tårta:
150 g mandelmjöl
70 g 70%-ig choklad
2 msk kokande vatten
40 g mjukt smör
1 tsk honung eller agavesirap (jag brukar inte ha i det)
 
Till dekoration:
3 dl vispad grädde med 1 krm vaniljpulver
valfria bär eller frukt
 
Så här gör du:
Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Häll det kokande vattnet över chokladen och rör om tills det smält. Blanda i mandelmjölet och smöret (och ev sötningen) och tryck sedan ut degen i en springform som är klädd med plastfolie eller bakplåtspapper. Ställ i frysen 1 timme. Ta ut från frysen, lyft upp från formen och ta bort plasten eller papperet och lägg bottnen på ett tårtfat. Lägg på vispad grädde och bär eller frukt. Enkelt och supergott!
 
Den här gången var jag lite lat och tryckte ut degen i en pajform istället för en springform, och det gick ju bra det med.