Underbar päronkaka med vaniljsås
Ikväll gjorde jag en helt galet god päronkaka och en vaniljsås som var enkel att göra och smakade mumsfilibabba.

Du behöver:
3 dl mandelmjöl
½ dl kokosmjöl
½ dl agavesirap eller 1 dl sötströ
100 g smält smör
½ krm vaniljpulver
2 ägg
2 välmogna päron
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Lägg alla torra ingredienser i en bunke. Häll agavesirapen och det smälta smöret över och rör om. Blanda ner äggen. Häll i en smord form. Skär päronen i skivor, lägg dem i smeten och tryck till dem lite. Grädda kakan i ca 20 minuter. Låt svalna ett tag och severa sedan med vaniljsåsen.


Vaniljsås:
2 dl grädde
2 äggulor
1 krm vaniljpulver
1 msk valfri sötning
Vispa grädden och tillsätt sötning och vaniljpulver. Rör sedan ner äggulorna, en i taget, i grädden. Låt stå i kylen ett tag så vaniljsåsen får "sätta sig".


