Kokospannacotta med lime och marinerad tropisk frukt
Jag älskar pannacotta, och ville göra en lite nyttigare variant så jag gjorde den på kokosmjölk med en smak av lime och vanilj, och så marinerade jag lite frukt i en marinad på kokossocker, vanilj och vatten som fått koka ihop. Till slut dekorerades allt med limezest och passionsfrukt.
Mums är allt jag kan säga. Testa gärna!








För 4 portioner:
500 g krämig kokosmjölk (jag tog Santa Marias)
saft och zest från 1 lime (spara lite zest till dekoration)
4 gelatinblad
1 krm vaniljpulver
1 msk agavesirap
lite ananas (jag vet inte hur mycket jag tog eftersom det var färsk ananas, men motsvarande 1,5 ring)
ungefär lika mycket mango, fryst eller färsk
½ dl kokossocker
½ krm vaniljpulver
1 dl vatten
(tillsätt gärna en skvätt konjak eller rom om man vill ha det)
2 passionsfrukter
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallvatten i ca 5 minuter. Koka upp kokosmjölk med zest och saft, vanilj och agavesirap och låt sjuda ett par minuter innan du drar kastrullen från plattan. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i pannacottan. Låt svalna en liten stund och häll sedan upp i glas. Ställ kallt ett par timmar tills det stelnat ordentligt.
Koka under tiden upp kokossocker, vanilj och vatten och reducera ner det lite. Låt svalna och häll över den tärnade frukten. Om man vill ha lite vuxensmak så kan man gärna tillsätta lite konjak/rom. Låt dra, gärna ett par timmar.
Lägg frukten på den kalla pannacottan, och ta ur innehållet ur passionsfrukterna och fördela över glasen. Avsluta med lite limezest på toppen.
Gott :)