Lakritspannacotta med kvarg

Pannacotta är så himla gott, och igår gjorde jag en variant som är lite nyttigare med hälften grädde och hälften kvarg. Den blev lite ljuvligt syrlig som jag tycker är supergott. Nu gjorde jag på Lindahls kvarg som är bara 0,3% fett, så det blir ju lite smalare. 
 
Vill man göra den LCHF - ta bort agavesirapen och gör på enbart grädde eller ta turkisk yoghurt/fetare kvarg eller varför inte mascarpone istället för kvarg.
 
 
För 4 port:
2 dl grädde
2 dl kvarg
3 blad gelatin
1 msk lakritspulver (eller smaka av så det blir som du vill ha det)
1 tsk vaniljpulver
1 msk agavesirap
valfria bär till dekoration.
 
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. koka upp grädden med vaniljpulvret, lakritsen och agavesirapen. Låt koka lätt någon minut och dra från plattan. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och vispa ner dem i den heta grädden. Blanda ordentligt. Lägg sedan ner kvargen och rör om. Smaka av med ev mer lakrits eller sötma. Häll upp i glas och ställ att svalna i kylen ett par timmar. Dekorera med bär och njut sedan av en lite nyttigare, men ack så god pannacotta.