Mannagrynsvälling med russin

Det här är så sjukt gott och påminner mig om barndomens helgluncher. Då fick vi ofta mannagrynsvälling med russin eftersom det var enkelt och billigt. Bli inte rädd för ordet välling och tänk att det smakar som en barnvälling eller Sempervälling eller något sådant (det får inte ens jag i mig kan jag erkänna), utan man gör helt enkelt en tunn mannagrynsgröt och har i russin och lite extra sötning. Jag har alltid i lite socker eftersom det är så jag är van att äta vällingen och för mig skulle den inte smaka "rätt" om jag inte hade i lite sött. Idag tog jag dock agavesirap och det gick precis lika bra.
 
Testa gärna och berätta gärna vad du tyckte. :)
För en tallrik:
4 dl mjölk
2 msk mannagryn
en nypa salt
½ dl russin
1-2 tsk socker (eller annan sötning)
 
Gör så här:
Häll mjölken, saltet och mannagrynen i en kastrull och koka upp under omrörning. Se upp så inte mjölken kokar över. Sänk värmen, lägg ner russinen och låt vällingen svälla på svag värme under omrörning i ett par minuter. Smaka av med ev sötning och servera varm med t ex en smörgås, en klyftad apelsin och en kopp kaffe.
 
Självklart kan man göra den mjölkfri genom att använda valfri mjölk! Bara att prova sig fram. :)
 
Och ja, jag vet att det inte ser ut som välling på bilderna. Jag fick hjärnsläpp och hade i ett extra mått gryn, vilket gjorde att det blev mer som gröt än välling... Jaja. Gott är det i alla fall. :)