God morgon

Visst är det en alldeles fantastisk sommar?! Jag njuter varje sekund. 

Idag är min och makens bröllopsdag. 9 år har vi varit gifta, med våra ups and downs. Nu är det ups. :) 

Ha en underbar dag allihop! Det ska jag ha. 

Sommarlovet fortsätter...

Jag har fortfarande sommarlov i 2 veckor till, och därför är min blogg lite på sparlåga. Vi byger klart vår uteplats, planerar kräftskiva, funderar på aktiviteter vi ska göra sista veckorna av sommarlovet och genomför dem. Idag var vi på en härlig tur till Nynäshamn där vi åt glass, fikade och tittade på båtar. Nu har vi fått till uteplatsen så pass att vi kan sitta ute och äta. Golvet är lagt, och de fasta träbänkarna är klara. Nu ska spaljén fixas, och sedan grillplatsen i anslutning till uteplatsen. Ja, inte är vi sysslolösa inte!
 
Skål för sommarlovet och en helt fantastiskt skön sommar!

Islatte

I den här värmen som är nu så är det lite jobbigt att dricka varmt kaffe. När vi bodde i Spanien så sade de att det bästa mot värmen är egentligen att dricka varmt, inte kallt, för då slås den inre kylan på för att neutralisera det varma man just bälgat i sig. Av den anledningen ska man inte dricka kallt för då slås värmen på inombords för att jämna ut kylan i magen. Jag vet inte om det stämmer, men jag tycker det är gott med sval dricka när det är hett ute ändå jag. 

Så idag var vi så sugna på kaffe, men hade ingen lust att dricka hett kaffe så jag gjorde islatte/frappé istället. Den här blev med chokladsmak eftersom det var den enda glass vi hade hemma. Riktigt gott och svalkande var det. 

Det här behöver du för 2 port:
5-6 tsk nescafépulver (beroende på hur starkt du vill ha)
2 msk hett vatten
2 dl iskallt vatten
2 dl mjölk (vill man ha mer LCHF tar man hälften grädde)
1 dl glass
ev sötning efter smak (jag tog ca 1 tsk agavesirap)
Isbitar

Så här gör du:
Koka upp lite vatten. Blanda kaffepulvret med en skvätt hett vatten för att lösa upp det. Lägg sedan ner ett par isbitar för att kyla ner kaffet. Häll upp allt i en bunke med höga kanter eller en mixer och mixa allt tillsammans med några isbitar tills det blir väl mixat. Häll upp i glas och lägg gärna en klick grädde med kakao eller lite riven mörk choklad på toppen.