Fantastiska fisken med medelhavssmaker

I vår familj älskar vi fisk, så vi gör det ganska ofta. Här gjorde jag ett recept på fisk som jag bara älskar. Det här receptet innehåller både fetaost och crème fraiche, men om man väljer en havre- eller sojabaserad crème fraiche och utesluter fetaosten så går den att göra helt mjölkfri. Fetaosten innehåller ju ingen komjölk (läs ordentligt på förpackningen) så om man tycker att det är ok att äta får- eller getmjölk så kan man äta fetaosten.
Lägg 4 filéer torsk (eller annan vit fisk) i en smord ugnsform. Pressa ordentligt med citron över, salta och peppra. Skär tomater och lägg på fisken (nu hade jag bara körsbärstomater).
 
Blanda ihop: en burk crème fraiche, ett halvt till ett paket smulad fetaost (efter smak), 1 pressad vitlöksklyfta (eller mer beroende på klyftornas storlek och ens egen smak), finhackade soltorkade tomater efter smak, salt och peppar.
 
Klicka röran över fisken och in i ugnen. 175 grader tills röran fått fin färg och fisken är genomstekt. 20-30 minuter beroende på filéernas tjocklek och om fisken är tinad eller ej.
 
Servera med en härlig grekisk sallad och lite svarta oliver. MUMS!
 
Favorit i repris.