Finns det något värre

... än att försova sig?! Herregud vad trött jag är nu såhär i slutet av terminen. Jag vill bara få ligga i soffan och läsa böcker, men det är så mycket annat som måste göras. Dessutom sov jag som en kratta inatt, så jag är rädd att jag ska få ett nytt anfall av Ménières vilken dag som helst. Jaja. Behöver inte ta ut något elände i förskott. 

Frullen blev god trots stressen: havregrynsgröt med en mosad banan, en tsk dadelsirap och en tsk mandelsmör. Mums. 

Hoppas ni får en bra dag. Idag är det mösspåtagning, både för våra elever men också för min dotter. Nostalgi...

En underbar frukost-mugcake


God morgon. Alla pigga och krya? Själv är jag mördande trött, och idag behöver jag verkligen vara alert på jobbet. Men men. Det får funka. 

Imorse gjorde jag en smarrig mugcake som mättar gott. 

För 1 mugcake. 
1 dl havregryn
1 ägg
1 liten banan
1 krm kanel
1 tsk kakao
1 tsk dadelsirap
En nypa vaniljpulver

Smörj en stor mugg med olja, kokosolja eller smör. Blanda ihop alla ingredienser och häll i muggen. Baka i mikron i 2 minuter. Stjälp upp på en tallrik och låt svalna en stund. Ät med färska bär, frukt, kvarg eller vad du tycker är gott. 

Idag blir det plugg...

Huuuuu! Jag tycker att tiden går alldeles för fort nu. Tycker inte ni det också? Jag har ju dels mina kurser för eleverna att sy ihop såhär på slutet, men sedan är det ju mitt eget pluggande som tar en enorm tid. Och så kryddar vi det med en student för dottern... Plus allt annat som ska göras såhär i slutet av terminen. 
 
Imorgon ska vi ha en "kris-temadag" för våra tvåor och treor där de ska få läsa på lite om olycksfall, vad man gör när man kommer först till en skadeplats, vad ska man tänka på när man har hand om en skall-/rygg-/nackskadad person, hur man tar hand om en drunknad osv. Allt detta ska de sedan omsätta i praktiken nästa vecka då de ska ha "case" att utgå ifrån som treorna ska styra upp och leda tvåorna i. Detr blir nog jättespännande att få testa detta och se om det funkar. Eleverna har efterfrågat mer praktiska saker, så det här blir nog perfekt. Hoppas vi...
 
Middagen idag blev ett snabbt ihopfräs av kassler, khamutvete och wokgrönsaker. Kryddade upp det med allroundkrydda och sweetchili-sås. Totalt 7 points för denna portion. Jag blev jättemätt.
 
 
Nej hörrni, nu måste jag plugga. Hörs sedan!