Utvecklingssamtal, godis och skrivande

Håhåjaja. Livet kom visst emellan här. Jag sitter just nu och planerar min B-uppsats i Historia för fullt. Letar litteratur, inriktning på min forskning osv och det är inte lätt. Särskilt när jag som igår hade kommit på något riktigt bra att forska om (handlar om en viss stad), och så ser jag till min fasa att det redan är skrivet flera avhandlingar om just detta! Just om denna stad med exakt den forskningsinriktningen som jag hade tänkt mig! Men gaaaahhhhh! Jag blir tokig. Så nu har jag tänkt om och ska jämföra två städer kring den här frågan istället. Det kan ju bli bättre kanske, så det var väl förhoppninsgvis någon slags mening med detta.
 
Idag var jag på utvecklingssamtal för sonen. Han går i tvåan, och det går bra för honom i allt utom engelskan och att städa upp efter sig på fritids... Ähum. Jaja. Vi får väl ta lite samtal med honom sedan om det här med att plocka undan efter sig (han har inte svart bälte i det hemma heller), och så får vi öva mer engelska med honom hemma. Det blir nog bra det här.
 
Efter samtalet kände jag att nu var det dags för en påse godis. Jo faktiskt. Jag var så sugen så jag höll på att smälla av, så jag kände i min sockerdrogade hjärna att jag behövde lite socker. Så blev det. Nu en påse senare undrar jag bara: var det värt det? Både ja och nej. Ja eftersom det var så sjuuuukt gott (har längtat efter godis hur länge som helst), men nejet väger tyngre eftersom jag egentligen inte mår bättre av det. Bara en slags "quick-fix" för att dämpa sockersuget, som snart kommer att växa till sig. Nåja. Vi får se om jag lyckas/orkar bekämpa sockermonstret igen. Just nu finns inga krafter alls.
 
Så nu tar jag min dator och sätter mig och skriver lite istället. Det brukar få mig att må bra. 14 310 ord är jag uppe i nu. Känns toppen.
 
Hej dag!

Nyttiga amerikanska pannkakor

I helgen åt vi amerikanska pankisar till lunch. Jag älskar pannkakor i allmänhet och amerikanska pannkakor i synnerhet. Jag gjorde de här med kvarg så de blev lite mer proteinrika. Nackdelen med det var att de blev lite stabbigare, men samtidigt så blev de mycket godare tycker jag. Man behöver inte äta lika många av dessa pannkakor som man gör med pannkakor gjorda på vanligt vitt mjöl. Man blir mätt på färre helt enkelt, och det är ju bra!
 
 
 
 
 
För 4 port:
2 ekologiska ägg
2,5 dl valfri ekologisk mjölk (jag gjorde med vanlig mellanmjölk)
1 dl kvarg/kesella
1 dl fullkornsdinkel-mjöl
2,5 dl siktat dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
 
Vispa först ihop äggen med mjölken och kvargen. Vispa sedan i mjölet och vaniljen tills det blir en tjock, slät smet. Ta mer mjöl om smeten blir för lös. Smält smör/olja/kokosolja i en stekpanna. Klicka i smeten och stek sakta tills du ser att det börjar "bubbla" (tar någon minut), vänd då pannkakorna och stek någon minut till.
 
Servera med valfria tillbehör. Vi fick lära oss av dotterns engelske pojkvän att äta med citronsaft och socker (går att byta mot stevia eller sukrin om man vill ta bort kalorierna, annars kan man ta agavesirap, honung eller kokossocker). Jag gjorde en variant med kesella och mandelsmör och kanel som jag serverade med färsk apelsin i bitar. Jättegott. Tyvärr fick jag ingen bild av det...
 
Om man vill ha sylt så kan man mixa lite valfria bär (här jordgubbar) och ev söta lite med agavesirap. Det blir himla gott!
 

Skriver så tangenterna glöder

Igår landade jag på 12 384 ord totalt och 1231 ord bara igår, och om man tänker att en roman har ca 80 -90 000 ord så är jag en bra bit på väg. Nu är väl kanske 1231 ord på en dag inte så jättemycket, men om man tänker att det bara var på någon timme som orden sprutade ut så tycker jag det är ganska bra. Det här manuset skriver verkligen sig självt. Fingrarna hinner knappt med alla ord som vill ner och det känns så himla roligt.
 
Tänk om det kunde vara lika lätt att skriva uppsats.. Ska börja skriva den nu om några veckor och jag vet ännu inte till 100% vad jag ska skriva om... Gaaahhhh!
 
Så jag kopplar av med lite nöjesskrivande.
 
Idag ska vi på hockey. Sverige-Finland. Hurra! Alltid lika kul att gå på landskamper. Särskilt mot Finland. Det blir en speciell stämning som är himla rolig. Lite hatkärlek sådär.