Första löpträningen för i år

Åh vad härligt att få dra på sig skorna och få ge sig ut och springa lite. Eftersom jag aldrig kunnat springa särskilt långt utan att avlida pga övervikt så är det verkligen en vinst att känna att det är roligt och att jag längtar efter att få jogga. För det är vad det är just nu. Jogga. Inte springa. Det kommer kanske så småningom, men just nu är det mer jogg än spring. MEN! Jag är igång igen. Wiihoo! Dessutom var jag ute på en lunchpromenad igen idag. Bara 20 minuter, men jätteskönt att få komma ut och få andas lite frisk luft. Då går eftermiddagen så mycket lättare.
 
Jag hittade en jättebra app som ska få igång mig att kunna springa 5 km på 8 veckor genom intervallträning där löpintervallerna ökar succesivt tills man helt kan springa 5 km utan att stanna. 
Härlig musik i lurarna och så är jag igång!
 
5 min uppvärmning, 15 min intervaller och 5 min nedvarvning. Nu körde jag ett par extra intervaller så det blev lite mer än 25 min.
Hehe. Första utmärkelsen.
 
Efter duschen och sagoläsning för sonen så blev det kvarg med apelsin och kiwi, gojibär och solrosfrön. Mums!
 
 

Det går bra nu

Var till Viktväktarna idag och vägde mig, och det belv neråt igen! 1,7 kg ner! Herregud! Jag nådde mitt första delmål idag på -5%, och ett litet pris i form av ett måttband fick jag med mig hem. :) Kul att känna att jag når mina mål så pass snabbt. Jag har alltså gått ner 4,7 kg på 3 veckor! Det är helt sjukt, men jag är så nöjd med mig själv. Maten funkar bra, men motionen kunde vara bättre. Jag är så sugen att få börja löpträna ordentligt utomhus, men vädret är inte riktigt på min sida. 

Får nog vänta ett tag till som det verkar....

Stekt älg med kall beasås

Återigen en fantastisk middag med älgkött ikväll. Så himla gott och den här portionen blev bara 7 ProPoints. Stekt älgkött med potatis, sallad och 3 msk sås. Mums!!
 
 

Lätt kall bearnaisesås
2 dl lätt-crème fraiche
1-2 msk riven gul lök
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dragon
½ dl hackad persilja
salt och vitpeppar
 
Blanda ihop och smaka av med riven lök och kryddor tills den blir som du vill ha den. Låt gärna stå kallt ett tag så den får mogna. Ät till stekt eller grillat kött.