Godaste lowcarb-pepparkakorna

Nu kommer äntligen receptet på lowcarb-peppisarna som jag lovat. Jag började med att testa med ett recept men modifierade om det en del så det skulle bli perfekt, för jag tycker det var lite tamt kryddat först. Dessutom blev kakorna så bleka och tråkiga så jag lade till lite kakao för att få den fina bruna färgen. 
 
Kakorna kan med fördel stå någon eller några dagar innan man äter dem, för de vinner smakmässigt på det har jag märkt. Kryddorna förstärks en aning och de blir lite krispigare. Annars är de lite mjuka när de är nybakade. Riktigt bra alternativ till "vanliga" peppisar. 
 
Kom ihåg att för bästa resultat så ska degen göras dagen före man bakar ut den.
Här kan man se skillnaden på deg 1 nedan och deg 2 i övre bilden, för den degen blev mycket finare i färgen och smakade bättre.
 
 
 
 
 
 
 





Blir ca 25-30 st (beroende på hur tunna du gör dem)
100 g smör
3 krm malen nejlika
3 krm malen ingefära
3 krm malen kanel
1 krm malen kardemumma
1-2 krm kakao
0,75 dl sukrin gold (ta mindre om du är sockerkänslig)
2 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 äggvitor
0,75 dl kokosmjöl (Aman prana har jag så det inte ger så mycket kokossmak)
 
Gör så här:
Dag 1: Smält smöret med kryddorna och sötningen i en kastrull. Blanda ner mandelmjöl och fiberhusk och låt stå ett tag och svälla. Vispa under tiden äggvitorna till ett hårt skum. Vänd sedan ner dem försiktigt i smeten. Tillsätt kokosmjöl och forma till en fast deg.
 
Linda in degen i plastfolie och ställ in den i kylen till nästa dag.
 
Dag 2: Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram degen från kylen. Ta en bit av degen och kavla ut den mellan två bakplåtspapper. Ta bort översta papperet och stansa ut kakorna med valfria formar. Lägg ö ver dem på smorda eller bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda i ca 8 minuter. Håll koll på kakorna, för de bränns lätt och lite beroende på hur tunt du kavlat ut degen så kan du behöva förkorta tiden något. Ta ut dem och låt dem svalna på galler. Lägg sedan i en burk och förvara i kylen. Låt dem som sagt gärna "ligga till sig" någon dag så smakerna gosar ihop sig lite till.
 
Dekorera dem gärna till jul med glasyr gjord på sukrinmelis, äggvita och ett par droppar ättikssprit.
 
God jul!
#1 - - Anonym:

gud så gott!! ska också baka fast imån hihi

Svar: Ja, de var faktiskt riktigt bra. Lycka till med ditt bakande. :)
Nina W