Stekt älg med fetaoströra och matvete med spenat och soltorkade tomater

Dagens middag. Så galet gott. Jag är galen i stekt älgkött. Så mört och så gott, och så kan det inte bli mer ekologiskt än så.
 
Fetaoströra:
½ paket ekologisk fetaost
1 burk ekologisk creme fraiche
1 vitlöksklyfta
 
Bara mixa ihop och servera.
 
Matvetemix:
4 portioner matvete enligt anvisningar på förpackningen (tips: lägg ½ buljongtärning i kokvattnet så blir det lite annan smak)
2 dl fryst spenat
½ burk soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
salt, peppar 
en nypa riven muskotnöt
 
Koka matvetet. Tina spenaten, hacka vitlöken och strimla tomaterna. Fräs ihop tomaterna och vitlöken lätt i olja. Tillsätt spenaten och låt den smälta ner. Lägg sedan ner matvetet och krydda. Smaka av. 
 
 
5 kommentarer publicerat i GI, Kött, Middag, Vilt;
Taggar: Fetaost, Matvete, Soltorkad tomat, Spenat, Stekt kött, Älg, Älgkött
#1 - - anna:

mums

Svar: Ja. det är riktigt mumsigt!
Nina W

#2 - - Titti:

Mums! Älg är toppen!

Svar: Älg är fantastisk mat! :)
Nina W

#3 - - Linn:

Gott, ekologisk och magert kött :) Vårar nyårslöfte (förutom det här med vikten då) är att äta ekologiskt så långt det bara går, utbudet är ju något mindre här...

Svar: Ja, det är ju nackdelen förstås att det inte finns lika mycket eko-produkter där ni bor, men lite är ju bättre än inget. :)
Har du slutat blogga förresten? ;)
Nina W

#4 - - Linn:

Precis, men det finns ändå en del, men sen är vi rätt ofta i Luleå och där finns det mer vi brukar passa på att storhandla då:)

Nej jag har bytt bloggportal, har glömt att skriva de, men nu ska thunlind.se funka igen:)
kram

Svar: Ja, ni får passa på att handla när ni är i "storstan". ;D
Fin din nya blogg blev! :)
Kram
Nina W

#5 - - Linn:

Ja precis jämfört med Pajala så är det "storstan" men allt är ju relativt. Åh tack :)

Svar: Haha. Ja precis, jämför man med Sthlm så är ju Luleå inte en storstad. ;)
Nina W