Black bean brownie med chiafrön

Jag har länge varit lite skeptisk till brownies med svarta bönor i, för jag är rädd att det ska smaka bönor. Nu älskar jag bönor i alla former, men kanske inte i bakverk... Men i helgen var jag på ett fik i Nynäshamn där de hade black bean brownies och jag testade en och föll direkt. Supergod. Så idag testade jag att baka själv.
 
Det här receptet är inte ett raw-recept utan innehåller ägg och bakas i ugn, men himmel och pannkaka vad gott det var! Testa! Originalreceptet hämtat HÄR, men jag piffade till med lite glasyr på också.
För 24 små bitar:
1 förpackning ekologiska svarta bönor (ca 400 g)
3 ekologiska ägg
2,5 msk kokosolja
2 msk chiafrön
1 dl kakao
1 krm salt
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
1,5 dl kokossocker
150 g mörk choklad (70%)
 
Glasyr:
50 g mörk choklad (70%)
1 tsk kokosolja
 
Valnötter eller andra nötter som du vill ha.
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form (ca 20x25 cm) med kokosolja. 
Skölj av bönorna ordentligt i ett durkslag och låt dem rinna av lite.
Mixa bönorna slätt. Tillsätt övriga ingredienser utom chokladen och mixa ihop. 
Smält chokladen i vattenbad och häll sedan i smeten. Rör ihop och häll sedan i formen. Platta till smeten lite.
Grädda ca 30 minuter (kan också ta ut tidigare om man vill ha brownisarna lite kladdigare). Låt svalna.
 
Smält chokladen och kokosoljan till glasyren i vattenbad. Bred sedan över kakan och låt svalna. Lägg på valfri dekoration av nötter eller frukt och njuuuuuuuut sedan i små bitar. Det här är en mäktig kaka där det räcker med små bitar.