Nyponsmoothie med apelsin

God morgon sunshines! Hoppas ni sovit gott? Jag har sommarlov nu och redan så går dagarna ihop, så jag måste tänka efter vilken dag det är. Hoppas det är ett tecken på att jag håller på att slappna av, för det behöver jag verkligen. Dotterns studentmottagning blev jättefin och rörande med fina tal, strålande sol, god mat och många skratt. Det var så skönt att få pusta ut efteråt när allt var klart och få känna sig nöjd att det gick så bra och att all mat smakade gott.
 
Så har jag även klarat av Historia B-kursen där jag fick VG (högsta betyg) på min uppsats om stockholmarnas hälsa under 1800-talets andra hälft. Så nu kan jag ha sommarlov med gott samvete.
 
Fast maten låter jag inte vila numera. Jag har övergett Viktväktarna eftersom jag inte gillar det där med lightprodukter. Jag vill äta naturlig och hälsosam mat, men då blir det genast en himla massa points, så jag försöker istället dra ner portionsstorlekarna så jag kan äta min hälsosamma kost istället. Jag gick ju upp en massa i vikt under maj och början på juni pga stress, men nu är jag på banan igen. Har varit ute och sprungit och idag ska jag till gymmet. Väntar bara på att dottern ska bli klar med frukosten.
 
Imorse gjorde jag en jättegod frukostsmoothie boostad med c-vitaminer. Mumsfilibabba! Den här kommer jag göra fler gånger helt klart. Till den tog jag två knäckemackor med mandelsmör och lite, lite dadelsirap. Mandelsmör och dadelsirap gifter sig så oerhört fint ihop smakmässigt och som pålägg är de lyxigt goda. Inget att äta varje dag kanske pga den höga sockerhalten i dadelsirapen, men någon gång ibland när man vill lyxa till det lite.