Taxinge och Mariefred

Igår var det äntligen uppehåll i regnandet som fick midsommarhelgen att flyta bort här i Stockholm. Då passade vi på att åka iväg och se och uppleva lite. Vi stuvade in hela familjen (inklusive dotterns pojkvän) i bilen och åkte först till Taxinge slott där vi först åt lunch. Jag åt en jättegod räksallad som jag glömde fota eftersom jag var så hungrig. Jag tror aldrig jag sett ett sådant berg med räkor i en sallad förut, så jag blev proppmätt. Efter det så promenerade vi runt lite i slottsområdet och kollade in tältet där de spelar in "Hela Sverige bakar", ett av mina favoritprogram. Nu var det ingen inspelning igår, det verkar som de två sista programmen spelas in idag och imorgon (tips för den som vill se det live och bor i närheten...).
 
 
 
 
 
 
Efter promenaden blev det go'fika. Jag var fortfarande mätt så det blev en kaffe och en liten, liten chokladbakelse med lakritssmak. Supergod och alldeles lagom stor. Så gick vi runt i affärerna en stund och kikade på allt fint som finns där innan vi åkte vidare mot Mariefred.
 
Tyvärr fotade jag inte så mycket i Mariefred. Jag bara älskar den lilla staden och kan gärna tänka mig att bo där. Så vackert och mysigt.
 
Vi åkte i alla fall det där museitåget eftersom sonen tokälskar att åka det, och det var första gången för dotterns pojkvän. Vi åkte förbi ett stort hägn där de hade en himla massa hjortar. Coolt. När vi kom tillbaka till Mariefred så var klockan så pass mycket att allt hade stängt eller var på väg att stängas, så då åkte vi tillbaka hem och njöt av solen på uteplatsen i stället. De andra käkade pizza och jag åt en kycklingsallad. 
 
En härlig dag att minnas.