Smal rabarberkaka

Rabarberkaka. Alltså det är ju så sjukt gott, och särskilt när man kan ta rabarbern direkt från trädgården. Jag har varit sugen på en kaka länge, och idag kom jag på ett recept som är riktigt gott.
 
Hoppas ni testar det, och att ni gillar det lika mycket som jag!
För en kaka på ca 10 bitar:
2 rejäla rabarberstänger
ett par msk Sukrin gold (beroende på hur sur rabarbern är)
1-2 msk vatten
½ krm kanel
½ krm vaniljpulver
 
3 ägg
1,75 dl Sukrin gold
2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 krm kanel
2 dl siktat dinkelmjöl
1 dl fiberhavregryn
 
2 tsk flytande margarin
½ dl pofiber
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Skölj rabarbern och skala ev bort det trådiga skalet. Skär i cm-stora skivor och lägg i en kastrull. Häll på lite vatten (så det inte bränner i botten), kanel, vaniljpulver och Sukrin. Låt rabarbern smälta ner utan att rabarbern blir helt mjuk. Smaka av med ev mer sukrin eller kryddor och ställ kastrullen åt sidan. 
 
Vispa äggen och Sukrinet poröst. Vänd försiktigt ner bakpulver, kryddor, havregrynen och mjölet. Smöra en form och bröa med pofiber. Häll ner smeten. Skeda över rabarbern över smeten och tryck sedan till litegrann.Ställ in i ugnen och grädda tills kakan är torr när man stoppar ner en sticka, ca 35-40 minuter.
 
Ta ut och låt svalna. Pudra över med florsocker och servera med en msk vispad grädde med vaniljpulver.
 
Hela kakan blir (med smör och pofiber) 22 propoints och delar man i 10 bitar så blir det bara 2 PP/bit, och med en msk grädde blir det 1 PP till = 3 PP för en portion kaka med grädde.