Chiapudding med mango och jordgubbar

God morgon! Hoppas ni har en bättre morgon än jag. Jag har huvudvärk, så pass rejäl att jag varit hemma från jobbet både igår och idag. Så idag blir det en lugn dag i soffan med vatten, vila och kaffe. 
 
Av den anledningen att huvudet värker rejält så är bilderna i dagens inlägg inte de bästa, men det får ni ta. Hehe... Chiapudding är ju så gott, och det har jag längtat efter. Kruxet är ju bara att komma ihåg att göra den kvällen innan, och jag är i regel så trött och ganska radiostyrd på kvällarna så jag brukar inte komma ihåg det. Men igår slank det igenom. Så dagens frukost blev en smarrig chiapudding med lite tinad mango och färska jordgubbar. Mmmmm!
För en portion:
1,5 dl valfri mjölk (jag brukar ta havremjölk eller mandelmjölk)
2 msk chiafrön
½ krm vaniljpulver
 
Gör så här:
Häll upp mjölken i en skål och lägg ner chiafröna och vaniljpulvret. Rör om ordentligt så alla frön blir blöta. Låt svälla en stund och rör om igen. Ställ in i kylen och låt stå minst en timme, gärna över natten. Rör om ordentligt igen innan du äter, och lägg till valfri frukt eller bär. Om man vil kan man ha i andra krydor, t ex kardemumma, kanel eller varför inte en tsk jordnötssmör eller mandelsmör (blir ju en extra pp isåfall). Bara att prova sig fram vad man gillar.
 
5 pp
 
 
Här flinns fler chiapuddingar jag gjort.
Chiapudding med mango och blåbär
Chiapudding med kanel och banan
Chiapudding med kardemumma, kvarg och bär
Chiagröt med hallon, banan och kokosflakes
 
 
#1 - - hmle. None:

Ser verkligen ut som en power frukost !

Svar: Japp. Riktigt gott och nyttigt är det! :)
Nina W